2020-12-09 08:42Nyheter

Nu bygger vi nya hyresrätter på Södermalm

Ritning Wallfast kvarter Papayan 2 Södermalm. Kontrast arkitekter.

117 nya hyresrätter i hjärtat av Södermalm. Vårt mest digitalt uppkopplade hus någonsin. Miljöstandard och stort fokus på aktiva utomhusmiljöer. Här kommer man trivas bra!

Kvarteret Persikan byggs av nio olika byggherrar på platsen för SL:s rivna bussgarage i stadsdelen Sofia på Södermalm i Stockholm. Till stadsdelen ska tunnelbanans blå linje sträckas. Ett kvarter bort finns Hammarbykanalen med vackra gångstråk längs vattnet. Det är mycket som talar för att det här området kommer bli nästa stora attraktiva stadsdel på Söder.

För Wallfast är det här bygget en hjärtefråga. I snart 20 år har vi velat bygga på platsen och när nu alla pusselbitar faller på plats är det många av våra medarbetare som både jublar och fäller en tår av lättnad.

Joakim Bejtoft är Wallfasts projektledare och säger:

Jag är oerhört stolt att leda det här projektet från Wallfasts sida. Jag vet hur mycket det betyder för våra ägare och vår organisation. Det är en ynnest att få chansen att bygga nya hyresrätter och desstutom på en så optimal plats i Stockholm. 

Wallfast har anlitat Serneke som totalentreprenör för bygget. De har redan startat med grundarbeten på plats. Det borras för bergvärme och allt sker i god dialog med byggherren Wallfast.

Vi gör det här i nära samarbete med Serneke. Vi går gemensamt ut med information till boende och arbetande i området regelbundet. För att projektet ska flyta på bra krävs att vi har en god dialog med alla berörda parter: övriga byggherrar, Stockholms Stad, SL med flera. Framför allt är det viktigt med god dialog mellan oss i teamet.

 

Inflyttning i de 117 hyreslägenheterna beräknas kunna påbörja under Q4 2022 och lägenhetsförmedling sker via Stockholms Bostadsförmedling. 

Vepor Papayan.

FAKTA:
I kvarteret Papayan 2 på Södermalm i Stockholm bygger Wallfast Projektutveckling AB 117 hyreslägenheter. Wallfast är en av nio byggherrar och hela kvarteret Persikan omfattar över 1 000 lägenheter. Fasaden är utformad som tio separata huskroppar för att skapa variation i gaturummet.

 Om Wallfast

Wallfast-koncernen äger och förvaltar närmare 4 000 lägenheter i Stockholmsområdet. Fastigheterna sköts av Wallfast AB och Hässelby Hem AB. Wallfast Projektutveckling AB driver flera stora nybyggnadsprojekt i Stockholmsområdet. Wallfast bedriver ett aktivt miljöarbete för att kontinuerligt minska verksamhetens miljöbelastning och är miljöcertifierat enligt ISO 14001 sedan 2002.

Kontaktpersoner

Joakim Bejtoft
Projektledare Nybyggnad
Joakim Bejtoft