2018-10-01 08:56Nyheter

"Här har vi guldläge för idrott och hälsa"

Linda Bergh, Hässelby SK, bor hos Wallfasts dotterbolag Hässelby Hem.Linda Bergh, Hässelby SK, bor hos Wallfasts dotterbolag Hässelby Hem.

Trots att höstsolen långsamt har börjat gå ned råder febril aktivitet på Hässelby IP. En grupp ungdomar får lära sig grunderna i spjutkastning på gräsplanen medan ett tiotal löpare ljudlöst far fram över löparbanans mjuka beläggning. Vid det nya utegymmet tränar några friidrottare sit ups, stocklyft och bänkpress och på fotbollsplanen spelar fotbollsklubbens sjuåringar under lika mycket lek som allvar. På den här platsen, mitt i Hässelby, har Hässelby SK tränat friidrott i 105 år. Och här har längdhopparen Linda Bergh tillbringat en stor del av sin vakna tid under de senaste 16 åren.

"Kroppen stärks av variationen och du blir samtidigt mer fokuserad i skolan."

 

– När jag var tolv år och ville prova på friidrott var Hässelby SK det självklara valet. Trots att jag bodde i Bromma på den tiden och hade ganska lång resväg. För det första är det en stor klubb och för det andra är den väldigt framgångsrik, säger Linda Bergh.

Oavsett klubb, menar hon, är friidrott ett utmärkt val för alla som vill aktivera sig, vare sig du är ung eller gammal.

– Det finns så många grenar att välja bland att du alltid hittar något som du tycker är extra kul. Själv satsade jag på 400 meter innan jag kom fram till att längdhoppning var min gren, säger hon.

För barn som vill testa friidrott rekommenderar Linda Hässelby SK:s veckoläger som arrangeras fyra gånger under sommarlovet, eller Måndagskul som är träningspass för barn under våren och hösten.

– Här får de kombinera lek med att prova att träna höjdhopp, längdhopp, kulstötning, spjutkastning, sprintlöpning och mycket annat. Kroppen stärks av variationen och du blir samtidigt mer fokuserad i skolan, säger hon.

Själv slutade Linda Bergh tävla för ett år sedan efter en framgångsrik idrottskarriär.

Vid två tillfällen vann hon exempelvis SM-brons och delade bland annat prispall med Carolina Klüft.

Från Linda Berghs balkong på Maltesholmsvägen har hon milsvid utsikt över Hässelby, Mälaren och Mälaröarna.

Från Linda Berghs balkong på Maltesholmsvägen har hon milsvid utsikt över Hässelby, Mälaren och Mälaröarna.

 

Sedan fem år tillbaka bor hon med sin sambo i en trea högt upp i Hässelby Hems fastighet på Maltesholmsvägen.

– Vi trivs jättebra med både lägenheten och med närheten till allt från idrottsplatsen till tunnelbana, natur och vatten. I sommar har vi inte minst utnyttjat läget med morgondopp på Maltesholmsbadet och längre strandhäng på Kaananbadet.

Nu när hon inte tävlar på elitnivå längre vill Linda Bergh fortsätta att bidra till Hässelby SK:s verksamhet. I dag sitter hon i föreningens styrelse där ett av hennes uppdrag är att utveckla klubbkänslan.

– Gemenskap och sammanhållning är jätteviktigt i klubben och det märks tydligast på träningar och tävlingar när alla stöttar varandra, hejar och hjälps åt. Här har jag fått vänner för livet.


Om Wallfast

Wallfast-koncernen äger och förvaltar närmare 4 000 lägenheter i Stockholmsområdet. Fastigheterna sköts av Wallfast AB och Hässelby Hem AB. Wallfast bedriver ett aktivt miljöarbete för att kontinuerligt minska verksamhetens miljöbelastning och är miljöcertifierat enligt ISO 14001 sedan 2002.

Kontaktpersoner

Helena Gyllenskepp
Kommunikationsansvarig
Helena Gyllenskepp