2018-11-06 13:00Nyheter

Ett nytt område växer fram

I Värtahamnen växer en levande stadsdel framI Värtahamnen växer en levande stadsdel fram

I Värtahamnen växer en ny levande stadsdel fram med bostäder, kontor, mötesplatser och goda kommunikationer. Wallfast är med och bidrar till utvecklingen.

 

Som en del av Norra Djurgårdsstaden genomgår Värtahamnen en historisk förvandling – från ett gammalt industri- och hamnområde till en levande stadsdel där bostäder och kontor varvas med kaféer, restauranger och internationella kryssningspassagerare. För att tillvarata platsens unika förutsättningar har Wallfast, tillsammans med ytterligare fyra fastighetsägare samt Stockholms stad och Stockholms hamnar bildat bolaget Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

 

– Tillsammans kan vi fortsätta att göra Värtahamnen till en attraktiv stadsdel i Stockholms innerstad, säger Jens Jenslin, projektledare på Wallfast. Som en del av Stadsutvecklarna i Värtahamnen är vi med och ordnar seminarier och samtal i syfte att skapa fler arbetsplatser. Vi arrangerar trygghetsvandringar, planerar en streetfood-festival samt skyltning och information om vad som händer i området. Ett viktigt mål för samarbetet är goda kommunikationer. Förutom ett nät av gång- och cykelbanor ska man kunna resa till och från området med buss, tunnelbana, spårvagn, båtbussar och lånecyklar.

 

– Ett sätt för Wallfast att engagera sig var att arrangera en debatt mellan landstingspolitiker på vår båt M/S SOYA III tidigare i höst, säger Jens Jenslin.

 

Läs mer på www.värtahamnen.comOm Wallfast

Wallfast-koncernen äger och förvaltar närmare 4 000 lägenheter i Stockholmsområdet. Fastigheterna sköts av Wallfast AB och Hässelby Hem AB. Wallfast bedriver ett aktivt miljöarbete för att kontinuerligt minska verksamhetens miljöbelastning och är miljöcertifierat enligt ISO 14001 sedan 2002.

Kontaktpersoner

Carl Talling
Marknadschef
Carl Talling
Helena Gyllenskepp
Kommunikationsansvarig
Helena Gyllenskepp
Jens Jenslin
Projekt- och fastighetsutvecklare
Jens Jenslin